2015 Tyler Varga

Tyler Varga (183cm, 103kg, Cameron Heights Collegiate Institute CAN )

 

Yalen yliopiston suomalaistaustaista kasvattia keskushyökkääjää Tyler Vargaa ei varattu vuoden 2015 NFL:n draftissa. Varga allekirjoitti kuitenkin draftin jälkeen vapaa agentti -sopimuksen Indianapolis Coltsin kanssa. 

Varga taisteli tiensä Indianapolis Coltsin lopulliseen 53 miehen kokoonpanoon. Coltsin harjoitusotteluissa Varga kantoi palloa 18 kertaa ja teki yhden touchdownin. Lisäksi hän sai kehuja esityksistään erikoisjoukkueissa. 

Indianapolis Coltsin keskushyökkääjä Tyler Varga teki suomalaista jenkkifutishistoriaa vuoden 2015 NFL:n avauskierroksella. Vargasta tuli ensimmäinen suomalainen, joka on pelannut NFL:n runkosarjaottelussa. Yalessa yliopistojenkkifutista pelannut Varga kantoi hyökkäyksessä palloa kerran ja palautti kahta aloituspotkua yhteensä 26 jaardin verran. Varga teki myös maalin St. Louis Ramsia vastaan.

Kanadassa varttuneella Tyler Vargalla on kiinteät suhteen Suomeen. Ruotsissa syntynyt Varga varttui Kanadassa, mutta hänen äitinsä on  Hannele Sundberg on suomalainen. 

- Juureni ovat Suomessa. Äitini perhe on Suomesta ja minulla on Suomen passi. Olen vieraillut isoäitini luona Vantaalla aina kesäisin ja minulla on paljon serkkuja Joensuussa. En ole päässyt muutamaan vuoteen Suomeen

Vargan ammattilaisura kesti yhden kauden.  Varga palasi Coltsin miehistöön, mutta päätti olla jatkamatta uraansa loukkaantumisesta parannuttuaan