1996 Sami Alalampi

 

Sami Alalampi (184cm, 91kg, Pori Bears)

 

Sami Alalampi valittiin vuonna 1996 NFL Europen Barcelona Dragonsiin laitahyökkääjäksi. Kaudella 1995 Alalampi teki ennätyksiä Vaahteraliigassa ja Itävallan EM-turnauksessa ammattilaisvalmentaja näki Samin pelaavan ja soitti NFL valmentaja Ken Meyerille. Tästä käynnistyi matka kohti ammattilaisuutta.

Alalampi pelasi kaksi kautta Dragonsissa. Alalampi oli ensimmäinen suomalaisammattilainen, joka onnistui maalin teossa. Hän teki pitkän 87 jaardin maalin sekä kirjautti kaksi muuta kiinniottoa ensimmäisellä kaudellaan. Hän eteni kiinniotoilla yhteensä 105 jaardia.

Barcelona Dragonsin toisella kaudella joukkueen pelit loksahtivat kohdalleen. Dragons otti World Bowl -tittelin haltuun kotikentällään 31 000 katsojan Barcelonassa 1997. Sami pelasi toisella kaudella Dragonsin erikoiskokoonpanoissa.

Sami Alalampi sai kutsun 1999 jatkamaan ammattilaisuraansa Amsterdam Admiralsiin, mutta ei tarttunut tarjoukseen.

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

 

 

Alampi tekee ensimmäisen suomalaisen tekemän  ammattilaismaalin Barcelona Dragonsin ottelussa 1996.