Urheiluakatemiat, -lukiot ja ammattilliset urheiluoppilaitokset

Akatemiaurheilijat

Osa urheiluoppilaitoksista testaa kandidaatteja liikuntakykytesteillä. Esimerkkinä Mäkelänrinteen urheilulukion liikuntakykytestit 2018.

Urheiluoppilaitoshaku

Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa.

Yhteishaku alkaa 23.2.2021 ja päättyy 23.3.2021 klo 15 Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Myös tarkemmat hakuohjeet löytyvät sivustolta.

Urheiluoppilaitokseen haettaessa urheilijan tulee lisäksi toimittaa Urheiluoppilaitosten hakulomake 2021 yhteishaun päättymiseen mennessä haettavaan urheiluoppilaitokseen.

Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan.

HUOM! Varmista aina hakuohjeet, aikataulu, mahdollinen oppilaitoksen oma hakulomake ja vaadittavat liitteet oppilaitoksen verkkosivuilta tai ota tarvittaessa yhteys oppilaitoksen urheilukoordinaattoriin. Huomioithan myös, että urheiluoppilaitoksen hakulomakkeeseen tarvitaan valmentajan ja/tai seuran lausunto (Hakulomake urheiluoppilaitokseen 2021, sivu 2(2)).

Hakulomakkeet:

Urheiluoppilaitosten hakulomake 2021

Ansökningsblankett idrottsskolor 2021

Urheiluoppilaitosten opiskelijavalinnan hakuprosessi ja -kriteerit 2021

Lisätietoa toisen asteen urheiluoppilaitoshausta

Ammatillisten urheiluoppilaitosten haku

Hakijan tulee tarkistaa oppilaitoksen sivuilta, että hänen tavoittelemansa ammatillinen perustutkinto sisältyy oppilaitoksen urheilijakoulutukseen. Urheiluansioilla ei saa lisäpisteitä hakutilanteessa, joten urheilijan kannattaa hakea sellaiseen perustutkintoon, jonne edellytykset sisäänpääsyyn ovat olemassa. Yhteishaku on ensisijainen urheilijan hakukanava ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin.

Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voi hakea jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan. Toimintatavat ja hakuajat ovat oppilaitoskohtaisia, joten niihin kannattaa tutustua oppilaitosten tiedotuskanavilla.

Korkeakoulujen yhteishaku

Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin. Yhteishaku järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Lisätietoa Opintopolku-sivuilta.

Urheiluakatemiaohjelma

Urheiluakatemiaohjelma vastaa koko Urheilijan polun kattavan akatemiaverkoston johtamisesta. Se on huippu-urheilun alueellinen verkosto ja koko Urheilijan polun perustukiratkaisu, joka toimii kehittyvänä osaamisen ja olosuhteiden mahdollistajana Urheilijan polun kaikissa vaiheissa.

Urheiluakatemiaverkostossa on polun kaikissa vaiheessa olevia urheilijoita, valmentajia ja asiantuntijoita, joiden osaamista kehitetään yhteistyössä huippuvaiheen ja osaamisohjelman asiantuntijoiden kanssa.

Tavoitteet

• Urheilijan päivittäisharjoittelun parantuminen