Yläkoulutoiminta

Urheiluakatemiaohjelma mahdollistaa yläkoulutoimintaa sekä kouluissa että leirityksinä

Urheiluakatemiaverkostoon kuuluva yläkoulu (urheiluyläkoulu, liikuntapainotteinen tai liikuntalähikoulu) tukee urheilijan kasvua mahdollistamalla urheilijalle toimivan valmentautumisen koulupäivän yhteydessä kotien, urheiluseurojen, lajiliittojen ja urheiluakatemian kanssa yhteistyössä.

Yläkoulutoimintaa ohjaa yhdessä sovittu termistö ja ohjeisto.

Toni Bärlund
oik. Kaleb Wezdenko

Lajivalmentajat

 

PAJULAHTI
2017-2020 Toni Bärlund /Pajulahti (VAT-tutkinto, 3-tason lajivalmentaja amerikkalainen jalkapallo, Averett-Pajulahti opintolinjalla, kokenut lajivalmentaja Jyväskylästä)
2019-2020 Kaleb Wezdenko (yliopistopelaaja Grand View University, Vierumäen AMK liikuntaopiskelija Kotkasta)
2017-2019 Keijo Matilainen (VAT-tutkinto, armeijan Urheilukoulun kouluttaja) 
2017-2018 Ville Rajalainen (Jyväskylän liikuntatieteellisen opiskelija)
2017-2018 Joachim Salo (maajoukkuevalmentaja, liikunnanopettaja)
2018-2019 ​Otteliina Viinikainen (valmentaja, fysioterapeutti)

KUORTANE
Kimmo Kuvaja/Kuortane (fysioterapeutti, 2-tason lajivalmentaja amer. jalkapallo ja yleisurheilu, Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian fysiikkavalmentaja, lajivalmentaja Seinäjoelta)

PDF-tiedostoAmerikkalainen jalkapallo ylakoululeiri.pdf (386 kB)
Amerikkalaisen jalkapallon yläkoululeiriesite
PDF-tiedostoTreeniohjelma Leiri 1 jenkkifutis yläkoululeiri.pdf (42 kB)
1. leirin ohjelma

 

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

PAJULAHDEN YLÄKOULULEIRIT 2020-2021

 

I leiri 2.-6.11.2020

II leiri 1.-5. helmikuuta 2021

III leiri 22.-26.maaliskuuta 2021

IV leiri 19.-23.huhtikuuta.2021

Ilmoittautumiset 

 

Jenkkifutiksen yläkoululeirit Pajulahdessa 2020-2021

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Kuortaneen ja Pajulahden Urheilukeskuksissa tapahtuva  lukuvuonna 2020-2021 ovat tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille (tytöt ja pojat).

Leirien tavoitteena on kehittää nuorten harjoittelu- ja elämäntaitoja monipuolisesti sekä yhdistää urheilu ja koulunkäynti joustavasti toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi. Tarkoitus on luoda valmiuksia urheilu-uran huippuvaiheen menestystekijöille; innostus kasvaa intohimoksi, monipuolisista liikuntataidoista jalostuvat vahvat lajitaidot, hyvä harjoitettavuus tarkentuu systemaattiseksi harjoitteluksi ja urheilulliset elämäntavat luovat edellytykset terveeksi urheilijaksi kasvulle.

Lajiharjoittelussa toteutetaan Suomen Amerikkalaisen Jalkapallo Liiton linjauksia yläkouluikäisille liiton valmentajien vetämänä. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia.

Valmennuskeskusympäristössä on erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Kohderyhmä
• Yläkouluikäiset, 7.-9. -luokkalaiset, tavoitteellisessa kilpaurheilussa mukana olevat urheilijat
• Leiritys on valtakunnallinen eli siihen voi hakea eri puolilta Suomea.
• Urheilija ja perhe ovat valmiita sitoutumaan vuoden kestävään projektiin

SAJL järjestää yläkoululeirejä Pajulahdessa.

Lukukaudella 2020-2021 leiriviikko kestää maanantaista perjantaihin 

 

Pajulahden leiri-info

Pajulahden urheilukeskuksen yläkoululeirit

Kustannukset täysihoidolla 308 € / henkilö / 4 vrk leiri  (7.-9.lk).
sis. majoituksen (2-4 hh), valmennuksen, opetuksen, oppimateriaalit ja ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).

Jos leiriläinen tarvitsee majoituksen sunnuntai -maanantai välille on extrayön hinta 25 € (sis. aamupala).

I leiri 2.-6.11.2020

II leiri   7.-11.12.2020

III leiri  1.-5.2.2021

IV leiri  22.-26.3.2021

Ilmoittautumiset 21.8.2020 mennessä

 

Pajulahden yläkoululeireille on mahdollisuus hakea yhden leirin kattava stipendi/vuosi Pajulahden Urheiluopistosäätiöltä. Tuki on 65€/vrk eli maksettavaa yhdestä leiristä jää 30€. SAJL/ Heikki Halttunen sähköposti:heikki.halttunen(at)sajl.fi koordinoi tukihakemukset eteenpäin. Tukihakemuksessa tulee ilmetä nimi, ikä, laji/seura, perusteita tuen saamiseksi, yhteystiedot.

 

Valmentajat

Toni Bärlund ja Kaleb Wezdenko valmentava 2020-2021 yläkoululeirit.

Leiriläiset majoittuvat Liikuntakeskus Pajulahdessa 2 – 6 hengen huoneissa.

Ruokailut
Aamiainen, välipala, lounas, päivällinen ja iltapala kuuluvat leirin hintaan ja tarjoillaan Pajulahdessa

Harjoittelun toteuttaminen ja olosuhteet leireillä
Kaikki harjoitukset ovat ohjattuja. Ominaisuusharjoitukset toteutetaan ammattivalmentajien johdolla hyödyntäen myös lajivalmentajien ja liikunnanohjaaja opiskelijoiden osaamista. Kehonhuoltoharjoitukset toteutetaan ammattivalmentajien valvonnassa liikunnanohjaajaopiskelijoiden toteuttamana.

8.-9. luokkalaisten leirityksen alussa toteutetaan fyysisen suorituskyvyn testipatteristo (Kasva Urheilijaksi ominaisuustestit). Kolmella seuraavalla leirillä testataan testipaketista ominaisuuskohtaiset testit (Kestävyys/kestovoima, nopeus/ nopeusvoima ja liikkuvuus). Leirien välijaksot ovat teemoitetut fyysisten ominaisuuksien mukaan. Edellisellä leirillä annetaan ohjeet teeman mukaisen harjoittelun tehostamiseksi ja ominaisuus testataan seuraavalla leirillä.

 

Opiskelujen toteutus leireillä
Opiskelut toteutetaan läksyperiaatteella opiskeluvastaavan/ opettajan johdolla n. 3 h päivässä. Läksyt on kysytty ennakkoon leiriläisen oman koulun opettajilta. Oppilas tekee leirin ensimmäisenä päivänä tuntisuunnitelman leiriviikolle, josta ilmenee päivittäinen ajankäyttö eri läksyille. Lista palautetaan valvojan allekirjoituksella kouluun. 
Läksyt suoritetaan urheiluopistotojen luokkatiloissa, jaettuna tarpeen mukaan pienryhmiin. Leirin aikana järjestetään koetilaisuuksien valvontaa tarvittaessa.

Yhteydenpito ja yhteistyö kouluihin
Yläkoululeiritysvastaava on tarpeen mukaan yhteydessä opettajiin lukuvuoden aikana. Vastuu läksyjen saamisesta on leiriläisellä ja hänen vanhemmillaan.

Lisäinfoa Olympiakomitean sivuilla

Tiedustelut:
Heikki Halttunen
koulutuspäällikkö, yläkoululeirityksen lajivastaava
Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry
heikki.halttunen(at)sajl.fi
040-5696644