Antidoping

SUEK ja ADT
Erkka erivapauskone
Antidoping info for the athlete
The U.S. Anti-Doping Agency (USADA) is the national anti-doping organization

ILMO-palvelun, jonka kautta voi ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta. Jokaisella on oikeus vinkata epäilyttävästä toiminnasta. Ilmoittaja auttaa suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

KAMU -lääkehaussa voi tarkistaa vain Suomesta saatavia resepti- ja itsehoitolääkevalmisteita. Lääkehaku ei sisällä erityislupavalmisteita. Mikäli haettua lääkevalmistetta ei löydy, käyttäjän tulee olla yhteydessä SUEKiin.

Uutisia

Puhtaasti Paras -ohjelma

27.10.2020
Puhtaasti Paras  on ilmainen verkkokoulutus urheilijoille, valmentajille ja tukijoukoille. Urheilijat voivat esimerkiksi ottaa kuvan suoritetusta diplomista ja jakaa kuvan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #puhtaastiparas. Puhtaasti Paras -verkkokurssi kuuluu SAJL:n 1-tason Air-kurssin etätehtäviin.

Anti-Doping Authority the Netherlands

15.5.2018
Hollannissa testataan ravintolisiä urheilijoita varten.

SUEK: Urheilurikkomuksista voi nyt ilmoittaa uuden digitaalisen palvelun kautta

2.1.2018
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on avannut ILMO-palvelun, jonka kautta voi ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta. Jokaisella on oikeus vinkata epäilyttävästä toiminnasta. Ilmoittaja auttaa suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

Opetus- ja kulttuuriministeri myönsi Valmentaa kuin nainen -hankkeelle Piikkarit-palkinnon.

1.12.2016
Amerikkalainen jalkapallo mukana vastaanottamassa Liikunnan tasa-arvotyön palkintoa.

Kiellettyjä ja sallittuja lääkkeitä 2017

Antidoping - confirmation (EN)

Pelaajan antidoping -sitoumus suomeksi

Dopingtestitulokset

Erkka-erivapauskone auttaa sinua selvittämään helposti, pitääkö sinun hakea erivapautta. Jos tarvitset erivapauden, erivapauskone neuvoo myös, mistä se haetaan. Ennen erivapauskoneen käyttöä sinun kannattaa tarkistaa Kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelon Taulukosta II, ovatko käyttämäsi lääkkeet kiellettyjä vai sallittuja.

Erivapaus urheiljan lääkityksessä 

Kaikissa amerikkalaisen jalkapallon kansainvälisissä otteluissa pelaajilla tulee olla erivapaustodistus olemassa. Toistaiseksi voimassa olevan säännön mukaan hakemus ja kansallinen adt-erivapaus toimitetaan IFAF:lle (michael.ryan(at)ifaf.org) hakumenettelynä. 1.1.2015 voimaan tulevien sääntöjen mukaan IFAF hyväksyy suoraan kansalliset erivapaudet.

Puhtaasti Paras -ohjelma

Puhtaasti Paras (Puhtaasti paras) on verkkokoulutus urheilijoille ja heidän tukijoukoilleen. Sen sisältö perustuu antidoping-sääntöihin, jotka ovat tulleet voimaan 1.1.2015. Koulutukseen kuuluu seitsemän moduulia, joissa annetaan keskeistä tietoa antidoping-asioista. Kunkin moduulin suorittamiseen kuluu 3–4 minuuttia.

Moduuleissa on videota, harjoituksia ja tietosisältöä. Kaikkia moduuleja ei tarvitse suorittaa kerralla, koska suoritukset tallentuvat ohjelmaan.

Kun kaikki moduulit on suoritettu, saat sähköpostitse diplomin. Jokaisen moduulin jälkeen saat sähköpostitse yhteenvedon moduulin tärkeimmistä asioista.

Puhtaasti Paras toimii mobiililaitteissa sekä PC- ja Mac-tietokoneissa.

Puhtaasti Paras toimii mobiililaitteissa sekä PC- ja Mac-tietokoneissa. Maailman Antidopingtoimisto WADA on laatinut oman vastaavan ohjelmansa nimeltä ALPHA: alpha.wada-ama.org. ALPHA sopii erityisesti huippu-urheilijoille, jotka haluavat kasvattaa tietämystään.

http://puhtaastiparas.fi/