Puolustusvoimien Urheilukoulu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

- haku päättyy 28. helmikuuta 2021                                                                         

- pääsykokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä Helsingin Santahaminassa vko 14 2021

- valinnat julkaisemme viikolla 20                                                                                                       

- palvelus alkaa vko 40 2021

Kun haet Urheilukouluun ja olet jo saanut muun palveluspaikan, niin mene lähimpään aluetoimistoosi ja pyydä palvelukseenastumis/palveluspaikan muutoslomake ja merkitset syy-kohtaan: haen Urheilukouluun. 


 

Tiedustelut
Lajiryhmän kouluttaja

Samuel Seppälä
samuel.seppala(at)mil.fi
0299421864

Hakulomake

Hakemuksen postitusosoite

Puolustusvoimien Urheilukoulu
Kaartin jääkärirykmentti
PL 6
00861 Helsinki

Urheilukoulu

Tiedustelut
Jari Karinkanta
Valmennuspäällikkö
puh. 0299 421 815
sähköposti: jari.karinkanta(at)mil.fi

PDF-tiedostoUK Lajiliitot_syys_2013 materiaali.pdf (979 kB)
Lajiliittoinfo 2013

Get Flash to see this player.

Uutisia

2017-2018 kotiuttamisjuhla

2.10.2018
Jenkkifutarit palasivat palkintokantaan.

Urheilukouluun kuusi futaria 2018-2019

1.9.2018
Lajiryhmän toiminta jatkuu edelleen Santahaminassa. Uusi ryhmä aloittaa 15.10.2018.

LAJIRYHMÄ URHEILUKOULUSSA

Päivitetty info Urheilukoulusta

Lokakuussa 2006 seitsemän amerikkalaisen jalkapallon pelaajaa aloitti varusmiespalveluksensa maineikkaassa Urheilukoulussa. 

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA SANTAHAMINASSA HELSINGISSÄ

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut jo liki 6000 urheilijaa 57:stä eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Valmennus

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosassa lajeista osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan, myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennusta järjestää. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja
Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen
Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Urheilukoulussa on ihanteelliset mahdollisuudet ammattimaiseen harjoitteluun. Liikuntapaikat, valmennus resursseineen lisättynä innostavalla ilmapiirillä edesauttavat tätä. Varsinkin kilpailukaudella ahkerassa käytössä on urheilukoululaisten oma testiasema, jossa urheilijoille on tarjolla laajat fysioterapiapalvelut. Peruskuntokaudella ryhmän jäsenet suorittivat testiasemalla mm. isometrisiä voimatestejä sekä hyppy- ja nopeustestejä. Jokaiselle lajiryhmälle järjestetään seitsemän viikon valmennusleiriä.

Varsinaista valmennusta ei Urheilukoulu järjestä vaan lajiryhmän harjoittelun sisällöistä vastaavat seura- ja maajoukkue- sekä erilliset resurssivalmentajat ja SAJL. Ulkomaanleireillä fysiikkavalmentajana on toiminut yliluutnantti Keijo Matilainen. SAJL:n fyysisen valmennuksen vastuuvalmentajana toimii maajoukkuevalmentajat.