National Signing Day 2021 -tapahtuma

17.12.2020 klo 18:00

West Virginian yliopistoon siirtyvä Edward Vesterinen mukana USA:n yliopistojenkkifutiksen pelaajavärväyksen huipentumassa.

Eurooppalaisten pelaajien esiinmarssi jatkuu USA:n college-urheilussa National Signing Day muodossa. Useamman päivän kestävän tapahtuman suomalainen huippuhetki oli, kun 20-vuotias Helsinki Roostersin kasvatti Edward Vesterinen allekirjoitti virallisesti itsensä West Virginian yliopistoon.
Kovatasoinen West Virginia Mountaineers pelaa NCAA-yliopistosarjan korkeimmalla tasolla. Vesterinen on kolmas suomalainen (Seppo Evwaraye Nebraska, Chris Mulumba Colorado), joka pelaa Power 5 – huippuyliopistossa.  

Vesterinen on tehnyt voimaharjoituksia toukokuusta lähtien 5 kertaa viikossa salilla (isän autotallissa). Lisäksi Velodromin ulkokenttä on toiminut juoksuharjoittelun näyttämönä. 

-  Olen treenannut vähintää kymmenen kertaa viikossa. Voimaharjoittelu ja oikeaoppinen ravitsemus on nostanut painoa colllege-mittoihin. Painan tällä hetkellä 123kg

Syksy on mennyt valmistautuessa USA:an yliopistosarjaan. Chris Mulumba (Colorado) ja Ville Valasti (Eastern Michigan) ovat auttaneet Edwardia hahmottamaan yliopistourheilijan elämää.  

- Huippusuomalaiset ovat olleet kirittämässä minua. Tämä on ollut aivan ainutlaatuista. Oma pelitietämykseni on ihan eri tasolla kuin kesällä. Chris on lisäksi antanut oppeja NFL Player Pathway kokemuksestaan. Ville on puolestaan opettanut kokonaisvaltaisesti, mitä kaikkea tulee huomioida ennen jokaista snapiä

Yliopistourasta USA:ssa haaveileville jenkkifutisnuorukaisille Edward antaa muutaman neuvon. 

-  Tärkein asia on, että treenaa täysillä. Ei puolivaloilla, silloin hukkaat kehittymismahdollisuudet. Miten treenaat, siten pelaat. Olen harrastanut nyt 5 vuotta amerikkalaista jalkapalloa ja suurin harppaukseni eteenpäin oli ensimmäinen kauteni Vaahteraliigassa 17-vuotiaana. Haasteita pitää siis olla

  Loppuvaiheessa yliopistourakkaa Director of Player Personnel Brian Bennet ja graduate assistant -opiskelijat ovat hoitaneet kaikki paperihommat kuntoon. Ruotsalainen tight end Victor Wikström saapuu myös stipendiaatiksi West Virginiaan, mutta hän ei saanut viisumia ajoissa ja joutuu siksi aloittamaan opinnot etänä. 

  Opinnot alkavat 15.tammikuuta 2021 Morgantown. Tällä hetkellä mielessä ovat insinööriopinnot, mutta myös business kiinnostaa. Muutto Amerikkaan tapahtuu muutamaa päivää aikaisemmin.
  Joukkueessa on 15 linjapuolustajaa ja kilpailu tulee olemaan raakaa. Valmentajien kanssa omaksi pelipaikaksi on kaavailtu eefensive endiä, jonka asema oikean puolen 3. tekniikassa. 

  - Pyrin pääsemään pelaavaa kokoonpanoon. Se onnistuu, kun ajattelee, että jokainen päivä on mun Super Bowl ja juoksen ’hulluna’ pallolle ja aina vihellykseen saakka

  Edward Vesterinen West Virginian sivuilla esilteltynä

  Europe' Elite sivusto on kerännyt listaa eurooppalaisista college-pelaajista