Ville Hämäläiselle kuuden kuukauden toimintakielto

14.12.2020 klo 17:00

Ville Hämäläiselle kuuden kuukauden toimintakielto
Ville Hämäläiselle kuuden kuukauden toimintakielto

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton kurinpitovaliokunta on langettanut Ville Hämäläiselle Anti-dopingasioiden valvontalautakunnan suosituksen mukaisen kuuden kuukauden mittaisen urheilun toimintakiellon 28.3.2021 asti.

Hämäläinen antoi positiivisen kannabinoidia sisältäneen näytteen 22.8.2020 Kotkassa pelatussa miesten 1-divisioonan ottelussa. Hämäläinen on ollut vapaaehtoisesti urheilun toimintakiellossa 28.9.2020 alkaen ja tämän kesto on vähennetty nyt määrätystä urheilun toimintakiellosta.

Koska positiivinen näyte annettiin seuran ottelussa, rankaisi kurinpitovaliokunta Kotkaa kilpailusääntöjen mukaisesti 2.000 euron sakolla.

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen kommentoi päätöstä:

-Vaikka on ilmeistä, että tässä tapauksessa kannabiksen käyttö ei ole tapahtunut urheilusuorituksen parantamiseksi, tulisi kaikkien pitää mielessä dopingsäännöstö. Liitto onkin viimeisten vuosien aikana suositellut seuroille SUEK ry:n ”Puhtaasti paras” verkkokoulutusta (www.puhtaastiparas.fi) suoritettavaksi kaikille seuran jäsenille, jotta tietoisuus säännöistä olisi mahdollisimman hyvä.

Kotka Eagles puheenjohtaja Essi Söderholm tuomitsee kiellettyjen aineiden käytön:

-Seuramme tuomitsee dopingin käytön. Tulemme jatkossa vahvistamaan seuramme jäsenten tietoisuutta dopingsäännöistä, jotta vastaisuudessa tämän kaltaista tilannetta ei pääsisi tapahtumaan.

 

Lisätietoja

Roope Noronen

Puheenjohtaja, SAJL ry

040-7321469