Opiskelijoiden maajoukkueet

Opiskelijoiden MM-kisat Monterrey, Meksiko 2016
Opiskelijoiden MM-kisat Monterrey, Meksiko 2016

Opiskelijoiden toiset MM-kisat järjestetään Monterrey, Meksikossa 2016

Opiskelijoiden MM-kisoissa pelataan jatkossa myös amerikkalaista jalkapalloa. Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU ja amerikkalaisen jalkapallon maailmanliitto IFAF ovat sopineet amerikkalaisen jalkapallon mukaan tulosta FISU:n MM-kisaohjelmaan.

Opiskelijoiden MM-kisat ovat kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n alaisia kilpailuja. Kisoja järjestetään joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen kilpailuohjelmaan. Seuraavan kerran kisat järjestetään 1.-11.5. 2014 Uppsalassa. SAJL ja OLL yhteistyössä lähettävät Upsalan MM-kisoihin sekä miesten että naisten maajoukkueet. 

Opiskelijoiden MM-kisoihin voi osallistua 17-28 -vuotias korkea-asteen (yliopisto tai ammattikorkeakoulu) opiskelija tai aikaisintaan kisoja edeltävänä vuonna kyseisenlaisesta oppilaitoksesta valmistunut. Opiskelijoiden MM-kilpailut on tarkoitettu ensisijaisesti maajoukkue- tai lajiliittonsa valmennusryhmätason urheilijoille.

Aiheesta IFAF:n sivuilla: http://www.ifaf.info/articles/view/1401

UPSALAN MM-KISAT 2014


Ensimmäisissä kisoissa viisi maata pelasivat Kiina, Japani, Ruotsi, Suomi ja Meksiko. Kiina osallistuu maajoukkueena ensimmäistä kertaa kansainvälisessä turnauksessa amerikkalaisessa jalkapallossa. Lajia pelataan kuudessa eri yliopistossa Kiinassa. 45 pelaajan joukkue valitaan yli  300 pelaajan joukosta.