SAJL akatemiavalmentajat

Henri Väänänen - Sotunki
Aku Kattainen - Urheiluakatemia Tavastia

Amerikkalaisen jalkapallon akatemiaurheilijoilla on ollut muutamien vuosien ajan mahdollisuus tehdä viikottaisia lisäharjoituksia opiskelupäivän ohessa. Yleensä aamuun sijoittuvat harjoitukset painottuvat fyysiseen harjoitteluun. Liiton tukemia lajiryhmiä toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Kouvolassa. 

 Jos akatemialla ei ole omaa lajiryhmää, voi urheilija tällöin osallistua oppilaitoksen yleisvalmennusharjoituksiin.

Mäkelänrinteen lajiryhmää on valmentanut lokakuun alusta 2017 Olli Kantola. Kantola on päätoiminen uintivalmentaja, jolla on lajitaustaa myös jenkkifutiksesta. Kantola koulutukseltaan fysioterapeutti ja hän on käynyt ammattivalmentajatutkinnon. Oma pelaajaura sisälsi mm. U19 EM-kisat vuonna 2000 sekä Vaahteraliigapelivuosia Rovaniemi Artic Circle Starsin, Vantaa TAFT:in ja Helsinki Roostersin hyökkäyslinjoissa. Märskyn lajiryhmän lisäksi harjoituksissa vierailee muita urheilulukiolaisia tai urheilupainotteisten ammatilliisten oppilaitosten opiskelijoita pääkaupunkiseudulta.

Vantaa Sotungin urheilulukiossa tuli viiden urheilijan määrä täyteen ja syksyllä 2020 lajinryhmän valmennuksesta vastaa fysiikkavalmentaja Henri Väänänen.

Hämeenlinnassa toimivan urheiluakatemia Tavastian lajiryhmän aamuharjoittelusta vastaa Aku Kattainen. ja Samuli Töyry. Harjoittelua koordinoi Antti Silvola. Silvola vaikuttaa Tigersin valmennuksessa. Ryhmä harjoittelee tiistaisin, torstaisin ja perjantai aamuisin mm. Elenia-areenalla.

Tampereen Urheiluakatemian lajiryhmästä on vastannut kaudella 2017-2018  Andrea Pasquale. 
Akatemiaryhmän harjoitukset tapahtuvat Nääshallin voimailutilassa sekä Pyynikin urheilukentällä. Lisäresurssina ryhmälle toimiii Tampereen Akatemian painonnostovalmentaja Pekka Niemen nostotekniikka- ja voimaharjoitus kerran viikossa. Tällä Tampereella hetkellä ei ole omaa lajiryhmää.

Tiedustelut akatemiatoiminnasta:
Heikki Halttunen
koulutuspäällikkö
040-5696644
heikki.halttunen(at)sajl.fi