Carl "CJ" Backlund - junior college

Carl-Johan Backlund s. 1988, linjapuolustaja
 

* seurajoukkue Helsinki Roosters 2006-2010
*  U19 maajoukkue PM-hopeaa 2007
* Lahden Urheilukouu 2008
* miesten maajoukkue 2010 EM 4.
* Chabot Collegen hyökkäyslinjan avausmiehistössä 2011-2012
* 2011 kauden päätteeksi Backlund valittiin hyökkäyslinjaan all-conference sekä all-state tähdistöihin
* 2012 Backlund valittiin jälleen all-conference miehistöön ja sekä Kalifornian osavaltion tähtimiehistöön
* C-J Backlund sai stipendin UNLV Rebelsin riveihin 2013

Carl-Johan ”Calle” Backlund teki vakuuttavaa jälkeä Chabot Collegessa vuosina 2011-2012. Chabot College sijaitsee Pohjois-Kaliforniassa 30 min ajomatkan päässä San Franciscosta. Hän aloitti Chabotissa puolustuksen linjamiehenä, mutta nopeasti valmennusjohto siirsi hänet pallon toiselle puolelle. 190cm pitkän ja 127kg painavan guardin tavaramerkiksi tulivat pull out- ja pannukakkublokit.

2011  Backlund valittiin hyökkäyslinjaan all-conference sekä all-state tähdistöihin. All state -valinta oli varsin merkittävä, sillä Kalifornian osavaltiossa on yhteensä 71 junior collegea.

2012 Backlund valittiin jälleen all-conference miehistöön ja osavaltion all state -tähdistöön.

CJ Backlund high lights

Elokuussa 2013 Backlund aloitti UNLV:n harjoitusleirin saatuaan yliopistoon stipendin. Hän nousi Rebelsin depth chartissa joukkueen kakkossentteriksi. Backlundilta kuitenkin evättiin pelioikeus NCAA:n toimesta. NCAA oli laskenut Backlundille kaksi Suomessa pelattua kautta yliopistovuosiksi ja näin yliopistoedustusvuodet oli käytetty jo Chabotissa.

CJ Backlund
Vas. Max Ehlert ja Calle Backlund.

Backlund valitsi UNLV:n

20.12.2012

Pitkäaikaiset joukkuetoverit Ehlert ja Backlund pelaavat ensi kaudella yhdessä ykkösdivisioonajenkkifutista.

Monen ykkösdivisioonatason yliopiston tavoittelema hyökkäyksen linjamies Calle Backlund valitsi ensi kauden opinahjokseen University of Nevada Las Vegasin. Näin hänestä tulee jälleen Max Ehlertin joukkuekaveri. Kaksikko on pelannut aiemmin yhdessä Chabot Collegessa, Roostersissa sekä maajoukkueissa.

Backlundilla (190 cm / 127 kg) on takana menestyksekkäät kaksi kautta junior college -tasolla Kaliforniassa. Kuluneella kaudella hänet valittiin konferenssin tähdistöjoukkueeseen, vaikka hän pelasi koko kauden ranne murtuneena. Backlundilla oli runsaasti vaihtoehtoja, mutta moni syy kallisti valinnan Las Vegasin suuntaan.

- Näin Vegasin jengissä paljon potentiaalia. He pelasivat paljon tiukkoja pelejä tällä kaudella ja suurin osa aloittavista pelaajista on palaamassa. Olen myös todella innoissani joukkueen valmennuksesta. Opiskelumahdollisuudetkin kiinnostavat, muun muassa maailman arvostetuin hotel management -linja.

Ykkösdivisioonatasolla pelipaikasta on luonnollisesti kova kilpailu, mutta Backlundilla on hyvät mahdollisuudet lunastaa paikka itselleen ensi kaudeksi.

- Oikeastaan ainoat aloittavat melkein koko joukkueesta jotka eivät tule takaisin ovat oikea guard ja oikea tackle. Siihen alottavaksi guardiksi ne ovat minua ajatelleet. Sen tietty näkee sitten harjoitusleirillä kuka sen paikan ottaa.

Backlund pelasi guardin paikkaa myös Chabot Collegessa. Myös pelaaminen Ehlertin kanssa painoi vaakakupissa. Backlund luettelee parivaljakon pitkää yhteistä historiaa.

- Olemme pelanneet ensin lätkää yhdessä ja sitten jenkkifutista Roostersin junnuissa ja miesten joukkueessa, junnumaajoukkueessa, miesten maajoukkueessa, jucossa ja nyt yliopistossa,

Aikataulu muuttoon Kaliforniasta Nevadaan on vielä auki.

- Yritän päästä sinne tammikuussa, mutta on hyvin mahdollista että vasta kevään jälkeen.

Backlund on neljäs suomalainen joka on saanut stipendin ykkösdivisioonatason kouluun. Michael Quarshie teki uraa St. Petersin ja Columbian yliopistoissa. Seppo Evwaraye pelasi Nebraskassa hyökkäyslinjassa. Max Ehlertillä siirtyi Chabotista UNLV:hen.   

28.11.2012 Backlundia kutsuvat isot yliopistot

#62 Calle Backlund antaa puskutyynyä Darren Boykolle.

Henri Jussila, Calle "CJ" Backlund ja Max Ehlert UNLV:n leirillä elokuussa 2013

 

Neljän tunnin ajomatkan päässä Las Vegasista pohjoiseen sijaitsee Elyn kaupunki, jossa UNLV Rebels on pitänyt viime vuosina aloitusleirinsä. Mukana on ollut historiallisesti kolme suomalaispelaajaa. Toista vuotta yliopistossa pelaava lb Max Ehlert, freshman rb Henri Jussila ja juco transfer ol Calle Backlund.

Koko joukkue herää ajoissa 6:30 valmistautuakseen raskaisiin 15 tunnin harjoituspäiviin, jotka koostuvat harjoituksista, kokouksista ja walk through -harjoituksista. Kaksitoista harjoituspäivää pitää sisällään vaihtelevasti yksi tai kaksi lajiharjoitusta. Ely sijaitsee vuoristossa ja sen vuoksi ilmasto on 15 astetta viileämpi kuin Nevadan tasankomaalla sijaitsevissa kaupungeissa. Elyssa ei ole myöskään häiritseviä tekijöitä kuten perheitä ja ystäviä.10 päivän intensiivinen leiri on tärkeää joukkuehengen kehittymisen kannalta.

Hyökkäyslinjassa junior Calle Backlund on noussut depth chartissa joukkueen kakkossentteriksi. Calle on pelannut hyvin ja saanut peliaikaa leirillä. Rebelsin ykkössentteri Robert Waterman  Rimington -palkinnon ehdokkaista tulevalla kaudella.  Sentterin paikalla on myös vieraillut guardi Brian Roth. Rebelsin linjassa oikean guardin paikka on vielä vakiintumatta. Tällä hetkellä seniori kanadalainen Darren Boyko on vasen tackle, vasen guard on Ron Scoggins, sentteri Robert Waterman, Itävallan passin omaava oikea guardi Nick Gstrein sekä oikea tackle Cameron Jeffersson. Pelipaikoista kilpailee yhdeksäntoista hyökkäyslinjamiestä. 

Ratkaiseva koitos nähdään keskiviikkona 21.8. kun UNLV rebelsillä on vuorossa viimeinen scrimmage-harjoitus. Tämän jälkeen noin 100 pelaajan vahvuinen leirijoukkue palaa Las Vegasiin. Suomalaistrio on päässyt  myös paikalllisen TV:n haastateltavaksi Ely:ssa.

UNLV:n suomalaiset Las Vegas Journal Review

UNLV:n suomalaiset UNLVrebels.com

LEIRIOHJELMA: UNLV DOUBLE-SESSION DAY ELY, NEVADA

■ 6:30 a.m. Wake up
■ 7 a.m. Bus to convention center to eat breakfast
■ 8 a.m. Arrive at armory to get taped and dressed for the first practice
■ 9 a.m. Practice begins at Broadbent Park
■ 11:30 a.m. Shower and then walk or ride bus to the convention center for lunch
■ 12:30 p.m. Bus to the hotel for downtime
■ 1:30 p.m.Go over video of the first practice at White Pine High School
■ 2:15 p.m. Arrive at the armory to prepare for the second practice
■ 3:30 p.m. Practice begins at Broadbent Park
■ 5:30 p.m. Shower and then go to dinner at the convention center
■ 7:30 p.m. Special teams meeting at the high school
■ 8 p.m. Position meeting at the high school
■ 9 p.m. Walk-through at the high school
■ 9:30 p.m. Bus back to the hotel

SINGLE-SESSION DAY
■ 6:30 a.m. Wake up
■ 7 a.m. Bus to convention center to eat breakfast
■ 8 a.m. Lift weights at the high school
■ 9 a.m. Position meeting
■ 10:45 a.m. Bus to Broadbent Park for a walk-through
■ 11:30 a.m. Lunch at the convention center
■ 12:30 p.m. Arrive at the armory to relax and prepare for practice
■ 2:15 p.m.  Practice begins at Broadbent Park
■ 5:30 p.m. Dinner at the convention center
■ 7:30 p.m. Special teams meeting at the high school
■ 8 p.m. Position meeting at the high school
■ 9 p.m. Walk-through at the high school
■ 9:30 p.m. Bus back to the hotel