UNLV Rebels

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

 

Campukselta näkyy muutaman mailin päässä sijaitseva Las Vegas strip, jossa sijaitsevat elokuvissa tutut luxus-hotellit kuten Mandalay Bay, Caesar´s Palace, MGM ja Bellagio. Las Vegasissa sijaitsee maailman kahdestakymmenestä suurimmasta hotellista 17. Yliopistossa opiskelee 27 000 opiskelijaa ja siellä on yksi maailman arvostetuimmista hotellialan koulutusohjelmista.  Fun facts of UNLV

Yliopistossa on opiskellut ja pelannut suomalainen tukimies Max Ehlert. Parhaillaan yliopiston riveissä on keskushyökkääjä Henri Jussila

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
#62 Calle Backlund antaa puskutyynyä Darren Boykolle.
#34 Henri Jussila. Valokuva: UNLV Athletics
#53 Max Ehlert.

Henri Jussila, Calle "CJ" Backlund ja Max Ehlert UNLV:n leirillä

 

Neljän tunnin ajomatkan päässä Las Vegasista pohjoiseen sijaitsee Elyn kaupunki, jossa UNLV Rebels on pitänyt viime vuosina aloitusleirinsä. Mukana on ollut historiallisesti kolme suomalaispelaajaa.

Koko joukkue herää ajoissa 6:30 valmistautuakseen raskaisiin 15 tunnin harjoituspäiviin, jotka koostuvat harjoituksista, kokouksista ja walk through -harjoituksista. Kaksitoista harjoituspäivää pitää sisällään vaihtelevasti yksi tai kaksi lajiharjoitusta. Ely sijaitsee vuoristossa ja sen vuoksi ilmasto on 15 astetta viileämpi kuin Nevadan tasankomaalla sijaitsevissa kaupungeissa. Elyssa ei ole myöskään häiritseviä tekijöitä kuten perheitä ja ystäviä.10 päivän intensiivinen leiri on tärkeää joukkuehengen kehittymisen kannalta.

- Täällä on pakko keskittyä jokaiseen päivään erikseen, muutoin raskas leiri käy entistä väsyttävämmäksi. On paljon pelaajia, jotka haluaisivat olla tilallamme täällä leirillä joten täytyy olla iloinen tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta.  joukkueen seniori Max Ehlert kertoi viimeisestä Elyn leiristään

Hyökkäyslinjassa junior Calle Backlund on noussut depth chartissa joukkueen kakkossentteriksi. Calle on pelannut hyvin ja saanut peliaikaa leirillä. Rebelsin ykkössentteri Robert Waterman  Rimington -palkinnon ehdokkaista tulevalla kaudella.  Sentterin paikalla on myös vieraillut guardi Brian Roth. Rebelsin linjassa oikean guardin paikka on vielä vakiintumatta. Tällä hetkellä seniori kanadalainen Darren Boyko on vasen tackle, vasen guard on Ron Scoggins, sentteri Robert Waterman, Itävallan passin omaava oikea guardi Nick Gstrein sekä oikea tackle Cameron Jeffersson. Pelipaikoista kilpailee yhdeksäntoista hyökkäyslinjamiestä. 

Freshman Henri Jussila on aloittanut leirin ennakkoluulottomasti ja juossut leirin kaksi tuntia kestäneessä  scrimmagessa neljällä pallonkantokerralla 28 jaardia yhteensä sekä yhden maalin. Rosterissa olevista kahdeksasta keskushyökkääjästä Tim Cornett ja Adonis Smith ovat omaa luokkaansa. Sen jälkeen tuleekin mielenkiintoinen ryhmä, joita leirillä päävalmentaja Hauck on erityisesti testannut kolmoskeskushyökkääjäksi. Texasilainen high school -tykki Keith Whitelyn arvellaan liittyvän pelaavaan kokoonpanoon erikoisjoukkuepelaamisen kautta. Kaksi muuta kandidaattia ovat kanadalainen juco transfer Shaquille Murray-Lawrence sekä järvenpääläinen Henri Jussila.   …
Syysleirilistalla olevista muista pelaajista Eugene Johnson on ollut sivussa leirillä ja on kooltaan huomattavan pieni, eikä ole vastaavasti erityisen nopea tai ketterä.  Aareon Smith-Allen puolestaan loukkasi polvensa vakavasti kevätleirillä ja on poissa kokoonpanosta. Jefferey Brooks on neljäs kokoluokkaan  5-8 ja 185 paunaa kuuluva keskushyökkääjä, joka ei ole saanut toistoja. Mahdollisesti myöhemmin muutama kuukausi myöhemmin UNLV:n vahvuuteen voi liittyä paikallinen high schoolin running back Niko Kapeli, jolla on akateemisia epäselvyyksiä.

- Valmentajat ovat vaativia ja osaavia. Pallonpudottelusta pääsee helposti kiertämään kenttää. Olen päässyt mukaan pelinopeuteen kohtuullisen hyvin. Alussa oli vaikeuksia, kun pelit lähetettiin sivurajalta ja signaalit, asemat ja aloitussyöttö tapahtuivat todella nopeassa tahdissa. Leiri on rankkaa, lihasrasitus on kovaa ja suurimmalla osalla keskushyökkääjistä nivuset kovilla, johon kylmäaltaat harjoitusten jälkeen ovat auttaneet. Henki on ollut ryhmässä hyvä. 

Puolustusmiehistön tukimiesosaston aloittava pelaaja senior Max Ehlert on leirillä on potenut leirillä venähtänyttä takareittään ja  oli poissa kahden ensimmäisen leiripäivän harjoituksista. Ehlert on kuitenkin vakuuttanut johtamistaidoillaan sekä varmalla taklaustekniikallaan valmentajansa kevätleirillä. Ehlert on toiminut puolustuskoordinaattori Tim Hauckin signaalien vastaanottajana kentällä ja ohjannut puolustusta sieltä käsin. Keskimmäisen tukimiehen paikalla pelaavalla Ehlertillä on ollut vastuullaan mahdolliset puolustuksen audible-kutsut. Ehlertin rinnalla on pelannut heikon puolen tukimiehenä  Seattle Seahawksiin siirtynyt ex UNLV tukimies John Lotulelein pikkuveli Tau. Tongalaissyntyinen Tani Maka kilpailee samasta pelipaikasta Ehlertin kanssa. Vahvan puolen aloittajan tukimiehen tonttia pitää hallussaan Tim Hasson.

Leirin aikana pelaajistolle tehdään testit aivotärähdysten seuraamista varten traineri Kyle Wilsonin johdolla. Joukkueeseen on tullut myös lisää pelaajia, joista huomiota on herättänyt NFL legenda Jerry Ricen poika Jerry Rice Jr., joka siirtyy hakemaan parempia pelimahdollisuuksia UCLA:ssa vietetyn kolmen vuoden jälkeen.

Ratkaiseva koitos nähdään keskiviikkona 21.8. kun UNLV rebelsillä on vuorossa viimeinen scrimmage-harjoitus. Tämän jälkeen noin 100 pelaajan vahvuinen leirijoukkue palaa Las Vegasiin.

Suomalaistrio on päässyt  myös paikalllisen TV:n haastateltavaksi Ely:ssa.

UNLV:n suomalaiset Las Vegas Journal Review

UNLV:n suomalaiset UNLVrebels.com

 

LEIRIOHJELMA: UNLV DOUBLE-SESSION DAY ELY, NEVADA

■ 6:30 a.m. — Wake up
■ 7 a.m. — Bus to convention center to eat breakfast
■ 8 a.m. — Arrive at armory to get taped and dressed for the first practice
■ 9 a.m. — Practice begins at Broadbent Park
■ 11:30 a.m. — Shower and then walk or ride bus to the convention center for lunch
■ 12:30 p.m. — Bus to the hotel for downtime
■ 1:30 p.m. — Go over video of the first practice at White Pine High School
■ 2:15 p.m. — Arrive at the armory to prepare for the second practice
■ 3:30 p.m. — Practice begins at Broadbent Park
■ 5:30 p.m. — Shower and then go to dinner at the convention center
■ 7:30 p.m. — Special teams meeting at the high school
■ 8 p.m. — Position meeting at the high school
■ 9 p.m. — Walk-through at the high school
■ 9:30 p.m. — Bus back to the hotelSINGLE-SESSION DAY
■ 6:30 a.m. — Wake up
■ 7 a.m. — Bus to convention center to eat breakfast
■ 8 a.m. — Lift weights at the high school
■ 9 a.m. — Position meeting
■ 10:45 a.m. — Bus to Broadbent Park for a walk-through
■ 11:30 a.m. — Lunch at the convention center
■ 12:30 p.m. — Arrive at the armory to relax and prepare for practice
■ 2:15 p.m. — Practice begins at Broadbent Park
■ 5:30 p.m. — Dinner at the convention center
■ 7:30 p.m. — Special teams meeting at the high school
■ 8 p.m. — Position meeting at the high school
■ 9 p.m. — Walk-through at the high school
■ 9:30 p.m. — Bus back to the hotel

Tukimies Max Ehlert on tehnyt loistavaa jälkeä ja kohonnut Rebelsin aloittavaksi keskimmäiseksi tukimieheksi yliopiston kevätleirillä. Signaalit kentällä vastaanottavasta Ehlertistä on tullut uuden puolustuskoordinaattori Tim Hauckin ja tukimiesvalmentaja Kraig Paulsonin luottomies. 

Nousu UNLV:n pelaavaan kokoonpanoon alkoi oikeastaan 2012 kaudella ottelussa Boise Statea vastaan. Tänä vuonna joukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin ja odotukset ovat korkealla. Spring ballin scrimmagessa sattunut käsivamma kuntoutuu hyvää vauhtia. Voimatasot ja nopeus ovat hyvällä mallilla, kiitokset siitä kuuluvat fysiikkavalmentajalleni Mike Gerberille. Hän on todella kokenut alallaan ja coachannut useita pelaajia aina NFL:ään asti

Max Ehlertin opinnot ovat sujuneet hyvin ja neljää kieltä sujuvasti puhuvalle hotellialaa pääaineenaan opiskelevalle Ehlertille jatkovuodet on varattu Amerikan pestin jatkumista varten.

- Kausi 2013 on viimeinen yliopistofutiksen suhteen. Tarkoitus on kuitenkin ottaa kaikki irti ja osallistua UNLV:n pro day:hin maaliskuussa ja pyrkiä ammattilaiseksi.

Las Vegas on yksi USA:n kehittyvimmistä kaupungeista. ”Sin Cityssä” asuu 2 miljoonaa ihmistä, mutta pienen kaupungin tunnelma on silti läsnä. Maailman kahdestakymmenestä suurimmasta hotellista seitsemäntoista sijaitsee Las Vegasissa. Kesätyöt odottavat hienostohotelli Mandalay Bayn turvatiimissä. 

- Las Vegas Stripin hyrinä ei haittaa vaikka se on vain muutaman mailin päässä. Olen käynyt ulkona viimeksi kavereiden kanssa neljä kuukautta sitten. Focus on futiksessa ja opiskelussa. 

UNLV Rebelsin kesäharjoittelu alkaa kesäkuun alussa ja päättyy 26. päivä heinäkuuta. Suurin osa pelaajista osallistuu vapaaehtoisiin ohjattuihin harjoituksiin. Kesäkuukausien aikana on myös heittopainotteisia minicampejä.

Ehlertin seuraksi Rebelsin riveihin on tulossa hyökkäyksen guard Carl ”CJ” Backlund, josta kohistaan jo nyt. Hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Elokuun campille on tulossa noin 20 hyökkäyslinjamiestä, joten kilpailu tulee olemaan kovaa. Äijämäinen Backlund on valmis pelaamaan aggressiivista peliään.

Päävalmentaja Bobby Hauck luonnehtikin häntä uusien pelaajien lehdistötilaisuudessa hyökkäyslinjapelaajaksi, joka pelaa pelipaikkaa puolustuslinjamiehen lailla. 190cm ja 128 kg helsinkiläinen valittiin edellisessä opinahjossaan Chabot Collegessa mm. all conference miehistöön ja hänet rankattiin korkealle maan JuCo-linjamieslistoilla. UNLV:n hyökkäyslinjan aloittajista all american sentteri Robert Waterman ja kanadalainen vasen tackle Brett Boyko olivat kevään harjoituksista. Linjan oikean guardin paikka voisi olla Backlundille mainio.

 

 

Yliopiston jalkapallo-ohjelma

UNLV on voittanut vain kaksi peliä kaudessa Hauckin kolme vuotta kestäneellä pestillä. Lähes koko staff on valmentanut yhdessä aiemmin Montanan yliopistossa Joukkue hävisi viime kaudella useita otteluita muutaman pisteen marginaalilla. Kauden 2012 voittosaldo 2-11 ei tarkoita, että UNLV olisi kilpailukykyinen tulevalla kaudella. Las Vegasissa päämajaansa pitävä UNLV voitti Air Forcen ja New Mexicon, mutta kärsi vain 3-7 pisteen tappiot Minnesotaa, Northern Arizonaa, UNR:ää ja Wyomingia vastaan.

Joukkueeseen palaa mittava määrä aloittajia viime kaudelta, kahdeksan hyökkäykseen ja kymmenen puolustukseen. Bobby Hauckin joukot saavat seitsemässä kotiottelussa mm. non conference ottelut Western Illinois ja Central Michigania vastaan. Kauden sujuessa suunnitelmien mukaan voi Rebelsin voittosaldo olla kuusi tai enemmän tulevalla kaudella. Bowl-esiintyminen varmistaisi myös aina tuulisen päävalmentajan jatkopaikan.

Päävalmentaja Hauck ei ole jäänyt toimettomaksi. UNLV:llä on ollut vuodesta 1986 lähtien vain kolme voitollista kautta. UNLV:n football ohjelma hakee menestystä myös valmentajien vaihdoilla. UNLV:n neljän viimeisen vuoden aikana on nimetty kolmas hyökkäyskoordinaattori – Timm Rosenbach. Lisää uskotta­vuutta UNLV:n puolustukseen haetaan uudesta koordinaattorista Tim Hauckista. Rosenbach ja Hauck nostavat varmasti Rebelsin osakkeita.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

2015 UNLV vs Idaho State video

2014 UNLV vs Northern Colorado video

2014 UNLV vs NIU  video

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
UNLV Rebels tilastot 2014
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.