NFL international player pathway

Uutisia

Chris Mulumba NFL International Player Pathway -ohjelmaan

10.12.2019
Coloradon yliopistossa viime kaudella amatööriuransa päättänyt suomalainen linjapuolustaja Chris Mulumba jatkaa uraansa NFL:n siipien alla.

Efe Obada
Valentine Jones
Jakob Johnson
Durval Queiroz Neto
Christian Wade

NFL INTERNATIONAL PLAYER PATHWAY PROGRAM

NFL:n ohjelma potentiaalisille ammattilaispelaajille (ei usa:laisille tai kanadalaisille), joilla ei ole high school/yliopistotaustaa Pohjois-Amerikasta. Ohjelma on laajentunut vuosi vuodelta ja 2019 melkein puolet 15/32  NFL-joukkueista on signannut kansainvälisiä pelaajia.

Carolina Panthersin defensive end Efe Obada, englantilainen pelaaja oli ensimmäinen joka on päässyt varsinaiseen NFL-joukkueeseen. Obada selvitti itsenså 2018 Panhersin kokoonpanoon ja kaudella 2019 hänellä on 14 ottelukierroksen jälkeen. 17 taklausta.

NFL International Combine testasi kansainvälisiä pelaajia Saksassa

Kölnissä järjestetyn combinen parhaimmisto kutsutaan tämän jälkeen harjoittelemaan Yhdysvaltoihin kolmeksi kuukaudeksi Floridaan IMG Academyyn.
Intensiivisen treenijakson jälkeen urheilijoille järjestetään Pro Day -testitilaisuus, jota seuraavat NFL-scoutit.

Parhaat pelaajat pääsevät mukaan NFL-joukkueiden harjoitusleireille. Jos pelaaja ei pääse varsinaiseen 53 pelaajan rosteriin, niin joukkueilla on 1 ylimääräinen practice squad paikka International Pathway -pelaajille.

2019 neljä pelaaja pääsi mukaan ohjelmaan:

• Valentine Holmes/New York Jets, entinen rugbyn ammattilaispelaaja Australiasta
  • Jakob Johnson/New England Patriots, Tenneseen yliopiston tight end ja Saksan GFL:n pelaaja
  • Durval Queiroz Neto/Miami Dolphins brasilialainen pelaaja, jolla on vahva judotausta
  • Christian Wade/Buffalo Bills, englantilainen rugby ammattilainen