Kaikkien aikojen ensimmäinen etäliittokokous

15.12.2020

SAJL:n vuosikokous järjestettiin sunnuntaina 13. joulukuuta.
SAJL:n vuosikokous järjestettiin sunnuntaina 13. joulukuuta.
Kuopiolainen Essi Saastamoinen valittiin uutena jäsenenä hallitukseen.
Kuopiolainen Essi Saastamoinen valittiin uutena jäsenenä hallitukseen.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n vuosikokous järjestettiin sunnuntaina 13. joulukuuta. Koronarajoitusten takia alun perin Turkuun suunniteltu kokous toteutettiin Teams-etäkokouksena.

SAJL:n onnistui sunnuntaina ilman teknisiä murheita.  Mahdollisia äänestyksiä varten liittokokouksen etenemistä päivysti Vote by Hejmon digiäänestystiimi, mutta lopulta etä-äänestyksiä ei tarvittu jäsenseurojen yksimielisyyden ansiosta.

Henkilövalinnoissa ei yllätyksiä

Lajiliiton hallituksen jäsenistä kaksivuotisen kautensa päätökseen olivat yltäneet liiton puheenjohtaja Roope Noronen, varapuheenjohtaja Mikko Vento sekä hallitusjäsenistä Alexandra Naumanen, Veikko Lamminsalo, Henri Kurki sekä Miia Liukkonen.  Puheenjohtajista sekä Noronen, että Vento jatkavat kokouksen päätöksellä tehtävissään myös seuraavat kaksi vuotta. Vaihtovuorossa olevista hallitusjäsenistä Naumanen, Lamminsalo ja Kurki olivat ilmoittaneet halukkuutensa jatkokaudesta, ja kokous valitsi heidät yksimielisesti SAJL:n hallitukseen myös seuraavalle 2-vuotiskaudelle. 

Vaihtovuorossa olevista jäsenistä Miia Liukkonen oli ilmoittanut, että ei ole käytettävissä hallitustehtäviin seuraavalle kaudelle.  Liukkosen tilalle SAJL:n hallitukseen valittiin uutena jäsenenä kuopiolainen Essi Saastamoinen.

Talousarvio 1,65 miljoonaa

SAJL:n hallitus esitteli kokouksessa vuoden 2021 toimintasuunnitelmien pohjalta kootun budjetin, jonka kokonaissummaksi esitettiin 1,65 miljoonaa euroa. Jäsenet hyväksyivät esityksen yksimielisesti.

Kokouksessa hyväksyttiin myös SAJL:n vastuullisuus- sekä dopingohjelmien uudistukset.

Etäkokoukset toimivat mutta…

Kuluva koronavuosi on kirittänyt yhteiskuntaamme venymään uusiin toimintamalleihin ja prosesseihin, jotka ovat mahdollistaneet arkeen liittyvien toimintojen jatkumisen. Jenkkifutis on ollut lajina onnekkaassa asemassa kyettyään viemään läpi kaikki sarjansa (pois lukien korkeakoulusarja) ilman fataaleja ongelmia. Jo aiemmin SAJL:n toimialakokoukset ovat sujuneet läpi vuoden hienosti etäyhteyksin ja nyt myös liittokokous saatiin pakettiin onnistuneesti Teamsin avulla. 

Tarve sosiaaliseen yhdessä tekemiseen ja kokemiseen on kuitenkin olemassa. Hoidetaan me lajina pandemiaan liittyvät varotoimemme mallikkaasti maaliin erilaisiin rajoituksiin ja suosituksiin kyllästymisestä huolimatta. Arvojamme ovat yhdessä tekeminen, lajirakkaus, periksiantamattomuus, joita ohjaavat reilun pelin periaatteet ja urheilun eettiset arvot. Kun toimimme nyt säntillisesti, pääsemme toteuttamaan tuota yhdessä tekemistä tulevanakin kautena suunnitelmiemme mukaisesti.