Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto mukana Erätauko-viikolla

3.12.2020

Jenkkifutisliitto haki tuntumaa Erätauko-menetelmään
Jenkkifutisliitto haki tuntumaa Erätauko-menetelmään
Erätauko-säätiön Efe Evwaraye johto keskustelua rauhallisella ammattitaidolla
Erätauko-säätiön Efe Evwaraye johto keskustelua rauhallisella ammattitaidolla

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto osallistui Erätauko-viikolle tiistaina 1. joulukuuta. Jenkkifutisliiton ensimmäisen Erätauko-keskustelun teemana oli ”Amerikkalaisen jalkapallon rooli ja mahdollisuudet Suomessa”.

Valtakunnallisella Erätauko-viikolla 1.-7.12.2020. koko Suomi keskustelee aiheesta: "Mitä on suomalaisuus?"

Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saat paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.

Amerikkalaisen jalkapallon rooli ja mahdollisuudet Suomessa

Suomen jenkkifutisliiton etänä toteutettuun Erätauko-keskusteluun osallistui 10 lajin parissa eri rooleissa toimivaa henkilöä eri puolilta Suomea. Kahden tunnin verkossa tapahtuneen keskustelutilaisuuden lajiteema herätti runsaasti toivottuja dialogeja. Tarkoituksena ei ollut päättää asioista tai ratkaista haasteita ja ongelmia. Siitä huolimatta kahden tunnin sessio tuotti paljon pohdittavaa koko lajille.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n puheenjohtaja Roope Noronen on tyytyväinen menetelmään:

”Oli hienoa saada jenkkifutis mukaan Erätauko keskusteluun ja saada kokemusta keskustelumallista. Uskon, että osallistujat saivat kaikki myös uutta voimaa tekemiseen hyvän keskustelun innoittamana. Tulemme jatkossa hyödyntämään keskustelumallia eri toiminnoissamme ja kehittämään lajin parissa käytävän keskustelun tasoa.”

Erätauko-keskustelussa pyritään syventämään ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta. Keskustelun menetelmänä on puhua omasta kokemuksesta ja kuunnella toista ihmistä. 

Fasilitaattorina Efe Evwaraye

SAJL:n tilaisuuden fasilitaattorina toimi Erätauko-Säätiön asiantuntija Efe Evwaraye.  Evwarayella on vankka kokemus amerikkalaisesta jalkapallosta mm. entisenä maajoukkuepelaajana. Osallistujien välittömät palautteet olivat innostuneita ja menetelmää tullaan käyttämään jatkossakin lajin parissa.

Keskustelujen keskeiset oivallukset kootaan Erätauon sivuille osoitteeseen www.eratauko.fi.